Visszér

A visszérbetegség a vénák kóros kitágulásával járó, elsősorban alkati megbetegedés. Kialakulásában nagy szerepet játszik a folyamatos és/vagy nagy terhelés, de ezek mellett az öröklött hajlam is hozzájárulhat létrejöttéhez. A visszeres elváltozások rontják az adott végtag keringését, kezeletlen, előrehaladott visszérbetegség esetén kialakulhat trombózis.

Amennyiben ismert a visszeresség oka, első lépésben érdemes kiiktatni az okot. Ha egyértelműen a mozgáshiány, a túlsúly vagy a dohányzás számlájára írható a visszeres láb, úgy iktassuk ki életünkből ezeket, kezdjünk el egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogjunk és szokjunk le a dohányzásról!

A visszeresedés leggyakrabban a bokáknál indul. Kezdetben a bokák duzzanata, vizesedése figyelhető meg, később kis lila foltok jelennek a bokán vagy a lábfejen. Ha alaposan megnézzük ezeket a foltokat, akkor láthatjuk, hogy tulajdonképpen apró, vékony erek. Később vagy ugyanilyen, vagy ennél nagyobb foltok jelennek meg a lábszáron, a térdhajlatban vagy a térd környékén, esetleg a combon. Ilyenkor még viszonylag könnyen kezelhető a visszeresség, nézzük, hogyan!

A visszeres lábak okozta kellemetlen tüneteket kezelhetjük mind külsőleg, mind belsőleg. Kezdetben érdemes egyszerre külsőleg és belsőleg segíteni a problémán. Külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazhatunk hidegen sajtolt szőlőmagolajat. Naponta kétszer masszírozzunk be pár csepp olajat az érintett területen és naponta kétszer egy mokkáskanál szőlőmagolajat fogyasszunk el!

A szőlőmag vagy -héj őrleménye ugyancsak javulást hozhat. A magőrlemény főleg az erek falát erősíti, a héj pedig biztosítja azok rugalmasságát. Érdemes minél kisebb szemekre őrölt őrleményt, úgynevezett mikroőrleményt választani, mivel a jótékony hatóanyagok így tudnak megfelelően felszívódni.

A nyiroktisztítás ugyancsak segíthet a visszeres panaszokon. A nyiroktisztítás nemcsak a vénás keringést javítja, hanem csökkenti az ödémák kialakulásának esélyét és gyakoriságát. Nyiroktisztítást végezhetünk kúraszerűen a Gambe Slim segítségével.

 

Termékek méregtelenítésre

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

5 napos méregtelenítő ivókúra a Dr. Steinbergertől - zöldség- és gyümölcslevekkel.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!