Candida

A Candida-fertőzést a Candida albicans nevű gomba okozza. Ez alapvetően minden ember bélflórájának része, viszont a bélflóra károsodásával ez a gomba képes elszaporodni és különböző fertőzéseket okozni. A bélflóra felborulhat egy súlyosabb bélfertőzés következtében vagy antibiotikumok hatására. A helytelen táplálkozás, a cukrok túlzott bevitele ugyancsak vezethet Candida-fertőzéshez, mivel a Candida albicans kifejezetten egyszerű szénhidrátokkal, cukrokkal táplálkozik.

Tünetei igen általánosak, Candida-fertőzés esetén tapasztalható puffadás, savtúltengés, hasmenés vagy székrekedés, gyenge vagy fokozott étvágy, makacs, gombás bőrfertőzések, nők esetében pedig visszatérő gombás hüvelyfertőzés. A diagnózis felállítását bízzuk orvosra! A fertőzés megszüntetésében nagy szerepet játszik a helyes étrend betartása, de segítségünkre lehetnek bizonyos étrend-kiegészítők is.

A Candida-diéta lényege, hogy megvonjuk a gombák legfőbb tápanyagát, a cukrot. A diéta első két hetében tilos cukrot vagy cukrot tartalmazó ételeket fogyasztani. Az első két hétben a gyümölcsök és a keményítőt tartalmazó zöldségek fogyasztása is kerülendő. A harmadik héttől bizonyos gyümölcsöket visszavezethetünk étrendünkbe: az almát, a cseresznyét, a körtét, a barackot, időnként, kis mennyiségben pedig szőlőt is magunkhoz vehetünk. A banán és a dinnyefélék a diéta végéig tiltottak, és javasolt a túlérett gyümölcsök kerülése is.

Gabonák közül ajánlott a zab, a rozs, az árpa, a teljes kiőrlésű lisztek, a finomliszt azonban kerülendő. Zöldségek közül ajánlott minden, aminek alacsony a glikémiás indexe és nem tartalmaz sok keményítőt. A diéta első szakaszában a burgonya nem javasolt, a második szakasztól kezdve azonban módjával fogyaszthatjuk. A fehér rizst a teljes diéta alatt érdemes kerülni, cseréljük barna rizsre!

Édesítésre használjunk steviát, eritrite vagy ezek keverékét! Semmilyen cukor, a méz sem javasolt.

Étrend-kiegészítők közül hasznos lehet a grapefruitmag-kivonat, a fokhagyma kapszula vagy a Fitotree nevű készítmény. Ez utóbbi teafaolajat, grapefruitmag-kivonatot, rozmaring-kivonatot és kakukkfű illóolajat tartalmaz. Hatóanyagaik nemcsak gombás, hanem bakteriális és vírusfertőzések esetén is segítséget nyújthatnak.

Termékek méregtelenítésre

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

5 napos méregtelenítő ivókúra a Dr. Steinbergertől - zöldség- és gyümölcslevekkel.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!