Béltisztítás

A béltisztítás jelentősége manapság igencsak megnőtt, mivel nagyon nehéz távol tartanunk magunkat a különböző adalékanyagokatól, tartósítószerektől és egyéb gyakran használt káros összevetőtől. A legnagyobb problémát nemcsak ezek jelentik, hanem a rostszegény, és a gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag étrend.

Emésztésünknek akkor tudunk leginkább kedvezni, ha étrendünket megváltoztatjuk. Radikális változtatásokra azonban nincs szükség, csupán annyiról, hogy valóban egészségesen táplálkozunk. Érdemes előnyben részesíteni a rostokban gazdag zöldségeket, a rozst, a zabot, a teljes kiőrlésű búzát és az ezekből készült kenyereket. A kúra során kerüljük a túlérett gyümölcsöket, illetve azokat, amik sok cukrot tartalmaznak. Ez nem jelent teljes megvonást, néha fogyaszthatjuk őket, fő a mértéktartás.

Az aktív béltisztítást végezhetjük mustármaggal, útifű maghéjjal vagy salaktalanító teákkal. A salaktalanítás lényege a belek gyors kitisztítása, ez egészen pontosan hashajtást jelent. Egy, maximum két napig fogyasszunk salaktalanító teát vagy teakeveréket, a harmadik napon kezdődhet az ún rostkúra.

A rostkúra keretein belül alkalmazhatunk útifű maghéjat. Az útifű maghéj a belekben megszívja magát vízzel, valamint a belekben lévő lerakódásokat magába szívja és kivezeti. Útifű maghéj alkalmazása mellett nélkülözhetetlen a bőséges folyadékbevitel. Az útifű maghéjat legalább 1 hónapon keresztül használjuk, de a folyamatos használat is megengedett. Naponta egy evőkanálnyi útifű maghéjat fogyasszunk el éhgyomorra, vízzel elkeverve. Ügyeljünk arra, hogy gyorsan megigyuk, mert hamar megszívja magát vízzel és igyunk rá egy nagy pohár vizet!

A mustármagos tisztítás valamivel intenzívebb, így azt legfeljebb 6 hétig folytathatjuk. Naponta kétszer 1 evőkanálnyi mustármagot nyeljünk le vízzel. A magokat ne rágjuk el, mert egyrészt igen csípősek, másrészt pedig kifejezetten az a cél, hogy a magok egészben érjék el a beleket. A mustármag a legkisebb bélredőket is kitisztítja, tehát a legapróbb lerakódásoktól is megszabadít. A mustármaggal egy alapos és intenzív béltisztítást tudunk végezni, hashajtó hatással azonban nem jár.

Termékek méregtelenítésre

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

5 napos méregtelenítő ivókúra a Dr. Steinbergertől - zöldség- és gyümölcslevekkel.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!